6 gode grunde til, hvorfor du bør vælge en madkasse i rustfrit stål over en madkasse af plast

Flere og flere mennesker end nogensinde før, tænker miljøbevidst og på den næste generation som skal være her på jorden. Som en del af det miljøbevidste valg tagere flere personer mere afstand til en af de mest brugte materialer i verden, nemlig plastik.

Mennesker der bruger en af madkasse i rustfrit stål er stødt stigende verden over. De er praktiske, bæredygtige, hygiejniske, nemme at rengøre og så holder de maden frisk i længere tid.

Rigtig mange bruger madpakker af plastik, men der er en del grunde til hvorfor en madpakke i rustfrit stål er bedre, både for dig og fremtiden.

Hvad er forskellen mellem en madkasse i rustfrit stål og en madkasse i plast?

Plastik er et kunstigt fremstillet materiale. De fleste plastprodukter er lavet at petroleumsbaserede kemikalier. Du finder plastisk alle steder og det er enormt populært fordi det er nemt at fremstille, forme og benytte på mange måder. Plastik bruges i næsten alle produkter du kan komme i tanke om, herunder beholdere, kasser, poser, elektronik og mange mange andre steder.

Plastik er super praktisk og kommer i alle farver og endda transparent hvilket gør det nemt for os at se hvad der er inde bagved. Plastik er et vidundermiddel som er enormt holdbart og ikke går i stykker. Ihvertfald ikke vores levetid, eller vores børns.. eller børnebørns levetid, og det er et enormt problem som ophober sig i blandt andet havet og endda i vores kroppe som mikroplast ;-(

Rustfrit stål 304 er levnedsmiddelgodkendt og bliver blandt andet brugt til gryder, mejerier, bryggerier og medicinsk udstyr. Rustfri stål har nogle fantastiske egenskaber, ikke mindst dets styrke og holdbarhed.

6 gode grunde til at vælge en madkasse i rustfrit stål

Her finder du en række gode grunde til at vælge en madkasse i rustfrit stål frem for en madkasse i plast.

1. Fri for kemi og mikroplast

Har du tænkt på hvad der sker når du spiser fra din plastik madkasse, og hvor alt plastikken fra ridserne i din madkasse bliver af ?? 

Når man spiser ud af en plastikboks, kan der komme mikroplast i maden som følge af, at man ridser overfladen med bestikket. Ydermere kan der findes skadelige stoffer som BPA i plastik madkasser.

Rustfrit stål er det foretrukne materiale, når det kommer til mad – bare kig ind i alle professionelle køkkenerne på  restauranter, og du vil ikke se andet end rustfrit stål. 

Rustfrit stål udvasker heller ikke skadelige kemikalier. Mad, der opbevares indeni, vil aldrig blive “smittet” med noget giftigt kemikalie fra madpakken i rustfrit stål. Det er rent og hygiejnisk for selv de mest sundhedsbevidste mennesker. 

2. Holder i rigtig mange år

En madkasse i rustfrit stål er et holdbart materiale som tåler tidens tæv. Selvfølgelig vil den blive lidt ridset, få lidt patina og små buler med tiden, men selve funktionaliteten vil intet fejle. Materialet er modstandsdygtig for enormt høje og lave temperaturer, og du kan uden problemer bruge den i fryseren eller ovnen, dog ikke i mikrobølgeovn.

Når du køber madkasser i rustfrit stål investerer du i et materiale som holder hele livet og som er med til at mindske forbruget af plast på jorden.

3. Miljøvenlig og genbrugelig

Selvom det kræver lidt mere energi at producere en madkasse i rustfrit stål, frem for en madkasse i plast, så er opvejer alle fordelene hurtigt den ekstra energi der er brugt på at producere den.

Passer du på din madkasse i rustfrit stål, så har du den måske hele livet. Skulle du ønske at udskifte den, så er metal bare meget nemmere at genanvende end plast er. Rustfrit stål udskiller heller ingen forurenende stoffer til miljøet ved bortskaffelse eller genanvendelse.

4. Med omtanke for naturen og de næste generationer

Plastik er ikke biologisk nedbrydeligt, hvilket over de sidste mange år har skabt nogle katastrofale konsekvenser livet på jorden og i verdenshavene. Selvom noget plast “forsvinder” er det der stadig i form at mikroplast. Mikroplast bliver indtaget af fisk. Vi mennesker spiser fisk, og den mikroplast ender inde i os og kan ikke nedbrydes.

Mere end 90% af plast i verden bliver ikke genbrugt. Meget af det ender desværre alle mulige steder hvor det ikke skal være. Millioner og atter millioner af tons plastaffald skaber nogle kedelige konsekvenser for mennesker i mange generationer fremover. 

Rustfrit stål kan genanvendes 100% hvilket gør at du med god samvittighed kan bruge den i mange år.

Skulle en madkasse i rustfrit stål ved et uheld ende i havet, så har det ikke de store konsekvenser for miljøet og økosystemerne. Madkassen vil blot blive nedbrudt over tid.

5. Hygiejnisk og nem at rengøre

Rustfrit stål er et meget hygiejnisk materiale. En af årsagerne er at bakterier har svært ved at finde grobund på overfladen. En madkasse i plast indeholder tusindvis af mikroskopiske revner hvor bakterier elsker at bo og udvikle sig. Vores madkasser er meget nemme at rengøre og tåler desuden også en tur i opvaske opvaskemaskine. 

Mange materialer, herunder plast, absorberer farve, lugt og smag og det gør f.eks. at din plastik madkasse hurtigt bliver lidt ulækker og svær at rengøre. Med en madkasse i rustfri stål er det er slut med pletter fra lasagnen som farver alt orange og aldrig forsvinder igen.

6. Holder maden kølig og frisk i længere tid

Har du som voksen prøvet at spise en makrelmad som har ligget i en taske i et varmt klasseværelse? En lunken madpakke, er en kedelig madpakke og det kan man bare ikke komme udenom. Frisk mad er bare mere lækkert! 

Rustfrit stål føles altid koldt (medmindre det er meget varmt) og derfor fungerer det rigtig godt som et kølende element. Din madkasse i rustfrit stål holder sig derfor køligere i længere tid, selvom den ligger i tasken en halv formiddag. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestillinger sendes
først efter 18. marts

Brug koden SPRING og spar 10%